Om Nutris

Din hälsas bästa vän

Nutris är ett system och en mjukvara som hjälper människor må bättre hela livet, genom små steg som leder till stora förändringar.

Vår historia

Det var en gång… För ungefär 25 år sedan bodde det en familj strax utanför Sveriges huvudstad. Både frun, som var professor i biokemi på KTH, och mannen, som var professor i kemi på KTH, var mycket intresserade av kost och hälsa. En dag fick frun en idé att det vore så bra om det fanns ett enkelt sätt att se vad man stoppade i sig under dagen och om man fick i sig tillräckligt med kalorier, vitaminer och mineraler. Där och då föddes idén som kom att bli en naturlig del av vardagen för alla som vill ha koll på sin kost. 

Arbetet med att utveckla programmet startade 1998 och lanserades strax efter på CD-skiva under namnet Hälsovakten. När företaget expanderade till övriga Norden i början på 20-talet hade det en av de första kostdagböckerna på marknaden med tusentals nöjda privat- och proffsanvändare.

I samband med enorma utvecklingar inom tech och webb vidareutvecklades konceptet till den nuvarande moderna plattformen under namnet Nutris.

Vår professionella mjukvara erbjuder vetenskapligt grundat kunskap, smidiga lösningar att planera och följa upp kostschema, noggrann analys och en smidig koppling mellan privatanvändare och kostrådgivare. Vi finns på webben och i mobil-appar så att kunder enkelt kan följa sin resa på det sätt som passar dem.

Efter 25 år är vi nu ett andra generationens familjeföretag som alltid drivits av önskan att hjälpa människor må bättre – hela livet.

Nutris i siffror

0
Antal användare
Registrerade matvaror
Antal träningspass
Antal hälsomål

Vad innebär det att nå resultat

Vi menar att god hälsa är en resa för livet. Det finns ingen egentligen målgång – men samtidigt finns det heller inget som heter misslyckande. God hälsa är att göra val och fatta beslut varje dag som gör att du mår bra i det långa loppet.

Nyckeln är att inte stirra dig blind på dina mål utan att fokusera på vägen dit och ha ett system. Något du hoppas nå någon gång i framtiden är ett mål. Något du gör varje dag som kraftigt ökar dina chanser för att nå ditt mål är ett system.

Att ta examen är ett mål – att lära sig något nytt varje dag är ett system. Att önska att dina barn växer upp och blir bra människor är ett mål – att varje dag spendera tid med och stimulera dina barn är ett system. Att gå ner i vikt är ett mål – att äta rätt och ta hand om sin kropp varje dag är ett system. Det är i det systemet som Nutris stöttar dig.

Vår vision

Nutris vision är att hjälpa så många människor som möjligt att förstå sin hälsa och hitta ett system i vardagen som bidrar till bättre hälsa och bättre mående. Så är vi din hälsas bästa vän.

Nutris har ett långvarigt samarbete med professionella aktörer inom kost och hälsa som vi vill stödja med gediget kostprogram med tydlig information och användarvänlig mjukvara. Det ska vara lätt att inspirera och guida kunder att förändra sina liv.

Med vetenskapen som grund

Grunden för hela Nutris kostprogram vilar på ett fokus på vetenskaplig information och gedigen hälsa över trendiga bantningsprogram och svårföljda dieter som blir populära i ett år för att sedan försvinna helt.  Vi baserar våra rekommendationer om näringsämnen på nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012), vilka reviderats av över 100 vetenskapliga experter och antagits som officiella rekommendationer i Sverige. Vi utgår även ifrån kompletterande forskning inom kost hälsa och näringsintag. Allt för att våra användare tryggt ska kunna lita på informationen vi delar och bygga sina val på kostsystem som ger kroppen maximalt stöd.

Gå med idag

Det första steget mot ett hälsosammare liv tar mindre än en minut

Med Nutris får du tillgång till ditt individuella kostprogram, kostdagbok, näringsinformation och shoppinglista. Enklare kan det inte bli att sätta din hälsa först.

Vårt team

LG

Larisa Glaser

VD
Albin-bild

Albin Hjelm

CTO
DG

Daniel Glaser

Medgrundare
M bild

Elzbieta Glaser

Medgrundare
Julius G_16SRjZQm_400x400_liten

Julius Glaser

Medgrundare